Дзюдо. Баку (Азербайджан). Міжнародний турнір Grand-Slam Baku 2017. Збірна України виборола чотири бронзові медалі.

У ваговій категорії до 90 кг на третьому місці зупинився Кеджау Ньябалі. У першому поєдинку українець узяв гору над іранцем Гамедом Рашіді. Але потім не впорався з господарем татамі Туралом Сафгулієвим. В утішній зустрічі з першим номером турніру (WRL13), нідерландцем Ноелем Ван’т Ендом киянин здобув чисту перемогу. А в боротьбі за «бронзу» Ньябалі виявився сильнішим за азербайджанця Абдулгака Расуллу.

Станіслав Бондаренко став бронзовим призером у категорії 100+ кг. Спочатку наш дзюдоїст переміг Ісу Гусейнова, далі розібрався з нідерландцем Роєм Мейєром, але в півфіналі не чинив потрібного опору угорцеві Барно Бору. А в сутичці за «бронзу» українець виграв у кращого юніора 2015 року Дууренбайяра Улзибайярова з Монголії.

Серед спортсменок вагою   78 кг Єлизавета Каланіна та Світлана Яремка також зуміли втішитися «бронзою». Українські дзюдоїстки зустрілися між собою в першому турі змагань — виграла Каланіна. Пізніше вона не зуміла вийти з півфіналу, а Яремка успішно здобула перемогу у втішній сутичці. Далі обидві українки взяли гору над своїми суперницями в боротьбі за «бронзу».

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.