Брифінги


Учора Голова Верховної Ради Андрій Парубій у кулуарах парламенту відкрив експозицію бійця-«айдарівця» Руслана Кашаюка «З вірою до перемоги». Вона складається зі знімків бійців, перенесених на скло. «Виставка портретів наших бійців-героїв, яка проходить в День добровольця — дуже важлива подія, — сказав він. — Хочу скласти велику шану всім бійцям, які пройшли фронт і першими, іноді просто з Майдану, пішли на передову.

Батальйон імені Кульчицького вирушив під Слов’янськ, «Айдар» — на північ, «Азов» — на південь. Вони змогли стати ідеологічною основою української армії і зупинити окупанта».

 

За словами очільника законодавчого органу, нині маємо чимало героїчних сторінок у новітній історії, пов’язаних із добровольцями. Найбільш пам’ятна з них — коли «Айдар» пробивав прохід до Луганського аеропорту, де були наші військовослужбовці. «Пригадую ті обличчя. Серед них були й мої знайомі. На жаль, багатьох нині немає поруч із нами. Але ми повинні пам’ятати теперішніх героїв війни — наших сучасників», — сказав глава парламенту, припустивши, що про них ще буде написано книжки та знято фільми.

 

Руслан Кашаюк та Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Довідково

Руслан Кашаюк — боєць батальйону «Айдар». Під час Революції Гідності був на Майдані, а в лютому 2014 року, коли розстрілювали майданівців, — на Інститутській. Там і отримав осколочне поранення. Це не зупинило його в намірі захищати нашу державу, тому в квітні того ж року він вирушив на схід. Із зони бойових дій Руслан повернувся з підірваним здоров’ям, після контузії не міг говорити. Душевний спокій знайшов у мистецтві. Він почав малювати картини на склі з фотографій. Зображує на них не лише знайомих побратимів, а й тих, кого ніколи не бачив.