Підприємства Рівненщини, що реалізують великі інвестиційні та інноваційні проекти, можуть отримати кредити від іноземних компаній. Про це розповів голова правління Державної інноваційної фінансово-кредитної установи Володимир Ставнюк під час робочої поїздки на Рівненщину.

 

«Наша структура є державною, працює з 1996 року. На сьогодні розроблена нова стратегія. Вона передбачає пошук перспективних бізнес-проектів. А в подальшому їх співінвестування або кредитування разом із світовими інвестиційно-кредитними фондами», - розповів Володимир Ставнюк.

 

За словами голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, відродження установи є добрим сигналом для наших підприємців. Адже на сьогоднішній день немає державних програм кредитування бізнесу. А структура надає нові можливості для розвитку приватних та комунальних підприємств.

 

Установа співпрацює з США, Південною Кореєю, Китаєм, Ірландією, Швецією, Польщею, Італією та Іспанією. Іноземці надають 90 % позики, а решту кредитує сама структура. Гроші надаються на 10-15 років на пільгових умовах.

 

«Ми готові кредитувати і стартапи, і проекти. Головне не боятися робити бізнес з «нуля», - додав Володимир Ставнюк.

 

Тетяна ПАНАСЮК.

 

Рівне.

 

Голос України