Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зустрівся з іноземними інвесторами ТОВ «Вирівський кар’єр», що у Сарненському районі на Рівненщині. Ульріх Штайнерт — генеральний уповноважений «Базальт-АГ», представник власника «Вирівського кар’єра» — просив керівника області допомогти стабілізувати діяльність підприємства, а саме — посприяти у продовженні терміну дії ліцензії на користування надрами, щоб відновити роботу технологічної лінії з виробництва щебеню.

Олексій Муляренко запевнив іноземних інвесторів, що влада зацікавлена у стабільній роботі заводу. Адже «Вирівський кар’єр» справно сплачує податки до місцевого бюджету, постачає продукцію на український та європейський ринки. На підприємстві працює 130 робітників, котрі отримують зарплату вдвічі більшу за середню по області. Тож Рівненська ОДА звернулася до Державної служби геології та надр України, щоб пришвидшити видачу спеціального дозволу.

«Налагодження щебеневого виробництва є надзвичайно актуальним у контексті розбудови дорожньої інфраструктури. 2017-й — рік доріг на Рівненщині. В області реалізовуватиметься експеримент, суть якого полягає у збільшенні фінансування будівництва автошляхів за рахунок митних платежів. Тому продукцію підприємства активно використовуватимуть будівельні компанії», — зазначив керівник області.

Тетяна ПАНАСЮК, Олександра ЮРКОВА.