У рамках проекту «Дорога до храму» цими днями в Рівному відбулася перша екскурсія до Свято-Покровського кафедрального собору. Про історію святині прийшли послухати діти-переселенці зі сходу та Криму. Організатори проекту — міське управління освіти, «Просвіта» спільно з єпархіальним управлінням УПЦ Київського патріархату.

— Ми добре розуміємо: що закладеш у дитинстві, те потім і проросте, — каже заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик. — Щоб з наших дітей виросли добропорядні люди, потрібно їх виховувати на християнській моралі. Саме тому ми вирішили започаткувати такі заходи.

Першими на екскурсію до собору завітали діти-переселенці (на знімку). Гостей зустрічали у верхньому храмі. Вони з великою цікавістю слухали отця Олега, який розповів про духовні аспекти, про те, чому варто відвідувати такі місця, молитися і слухати настанови священиків, а також як потрібно себе поводити під час Великого посту. Далі екскурсію продовжила керівник недільної школи Мирослава Хомінська. Вона повідала історію храму, особливості його архітектури. Вразила дітей висота собору — 55 метрів. Виявляється, Покровський собор — один із найвищих у світі.

Ніла ВОВЧИК.

Фото автора.