«Чи будуть осучаснюватися пенсії? Адже виплати громадянам з однаковими індивідуальними пенсійними коефіцієнтами, котрі пішли на пенсію в 2009—2010 роках і в останні декілька років, значно різняться».


Валерія ПЕРСЬКА.


Полтавська область.


Віце-прем’єр-міністр Павло РОЗЕНКО:

 


— Осучаснити пенсії, безумовно, треба. Це проект номер один, який ми маємо реалізувати. За останні роки перерахунок виплат відбувався для майже восьми мільйонів громадян. Зокрема, торік на 16 відсотків їм підняли пенсії, цього року — на 10 відсотків. Також відбуватиметься підвищення у травні, а потім ще й у грудні. Тоді як середньому сегменту заморозили осучаснення виплат ще за умовами пенсійної реформи, яку проводив Кабмін Миколи Азарова. У цьому є велика несправедливість.


Уряд розглядає різні варіанти осучаснення виплат. Цього потребують майже п’ять мільйонів осіб. Це коштуватиме від 30 до 40 мільярдів гривень.


У зв’язку з підвищенням мінімальної зарплати за останні декілька місяців до Пенсійного фонду надійшло на 2,5 мільярда гривень більше планових показників. Якщо в подальшому такі позитивні тенденції збережуться і зростання економіки продовжиться, безумовно, ми вийдемо з ініціативою про проведення осучаснення пенсій у нинішньому році.


Сергій МЕЛЬНИК.