Олег БЕРЕЗЮК, фракція «Самопоміч»:
— Протягом останніх трьох днів на членів партії чиниться прямий тиск... Є наказ із Києва всіх із «Самопомочі» «рвати»... Львів — голова обласного осередку «Самопомочі», заступник голови обласної ради — моральні переслідування, збирання голосів про відсторонення з посади. Львів -лідер партії, місто взято в облогу. Шановні слуги олігархів, ви часом ворога не переплутали? Ви відсторонюєте і боретеся з тими, хто каже вам правду, допомагає зберегти стабільність і довіру до влади. Ви б’єте нас по щоці, але ми підставимо вам другу. Лише для того, щоб зберегти державу. Тому ми просимо владу: зупиніться, бо горе вам буде. Не від нас. Ми маленька, слаба політична партія, але ми обстоюємо інтереси людей і будемо завжди поруч із ними...


Юрій БОЙКО, фракція «Опозиційний блок»:
— Минулого тижня ми стали свідками різкої зміни позиції керівництва країни щодо блокади Донбасу. Протягом місяця влада таврувала ганьбою організаторів блокади. А у підсумку сама очолила цей процес, зробивши крок до відокремлення частини Донецької та Луганської областей і наших громадян, що там проживають. Це свідчення про слабкість влади та капітуляцію перед радикальними елементами, яка сталася на очах усієї світової спільноти. Ми закликаємо владу скасувати рішення, яке шокувало наших співвітчизників на цих територіях і викликало подив у всіх наших європейських партнерів, членів нормандської групи. Ми вимагаємо припинити ігнорування прав наших громадян. Минулого тижня парламент провалив розгляд законопроектів про підтримку майже двох мільйонів переселенців із зони АТО. Ми вимагаємо цього тижня повернутися до розгляду цих питань.


Сергій СОБОЛЄВ, фракція «Батьківщина»:
— Цей сесійний тиждень — яскраве свідчення того, що лобістські рішення є найважливішими для більшості сесійної зали. У минуле пішли питання, пов’язані з євроінтеграцією, безвізовим режимом, боротьбою з корупцією... У рамках цього у нас є, врешті-решт, можливість провести відверту розмову про те, що сталося, коли рада директорів МВФ, до речі Меморандум так і не був оприлюднений, скасувала рішення і відтермінувала на невизначений термін питання виділення траншу Україні.


Максим БУРБАК, фракція «Народний фронт»:
— Успішність у країні безпосередньо пов’язана з дієздатністю та ефективністю інститутів державної влади. Парламент, уряд і Президент повинні спільно формувати порядок денний. Спільно розвивати країну і так само спільно та оперативно реагувати на виклики. Сьогодні найголовніше — це політична відповідальність і конструктивні рішення. Маємо пам’ятати, що втрата кожної хвилини, години, дня є злочином проти держави. Тому «Народний фронт» пропонує конкретні кроки для розвитку країни та виходу з нинішньої кризи. Зокрема, Україна, як член Радбезу ООН, повинна ініціювати консультації у форматі Будапештського меморандуму. До переговорного процесу необхідно залучити США та Велику Британію. Крім того, потрібен закон про територіальну цілісність країни, а не заморожений конфлікт. Необхідно також вирішити питання приватизації державної власності та провести пенсійну та медичну реформи...


Олег ЛЯШКО, фракція «Радикальна партія»:
— Ще в жовтні 2016 року 180 народних депутатів зареєстрували проект закону про внесення змін до статті 99 Конституції щодо розширення і удосконалення функцій Національного банку для забезпечення економічного зростання. Ми пропонуємо покласти на Нацбанк, окрім проведення грошово-кредитної політики, спрямованої на стабільність курсу гривні, такі додаткові обов’язки — реалізацію потенціалу довгострокового економічного зростання країни, забезпечення цінової та курсової стабільності грошової одиниці, помірного рівня довгострокових відсоткових ставок та сприяння максимальній зайнятості населення. Давайте включимо розгляд цього законопроекту до порядку денного і дамо доручення профільному комітету невідкладно його розглянути й направити на розгляд Конституційного Суду.


Андрій НЕМИРОВСЬКИЙ, фракція «Блок Петра Порошенка»:
— Закликаю поставити на голосування законопроект № 5119-1. Усі, хто в серці ще зберіг людяність, зобов’язані проголосувати за гуманне ставлення до тварин. Саме в цей час країною відбуваються мирні мітинги зоозахисників, які закликають посилити відповідальність шкуродерам. Громадською думкою нехтувати не можна. Ми тут саме для імплементації волі народу в норми законів. Маю також велике прохання вирішити питання стосовно аудитора НАБУ, тому що воно є надважливим.


Володимир ЛИТВИН, група «Воля народу»:
— Сталін не зміг упокорити українство, Гітлер не зміг досягнути своїх планів стосовно нашої України, а нинішні реформатори за три роки так попрацювали, що обвалили країну. Звісно, при керівній і спрямовуючій ролі МВФ. Нам «розжовують», які ж положення записані у меморандумі із цією організацією. Але необхідно просто надати офіційну версію документа. Думаю, наш народ розумний і розбереться, про що там ідеться. На Раді регіонів звучали навіювання про те, що в країні все зростає і піднімається, але жоден виступаючий не прохопився словом, як при цих реформах почувається простий пересічний українець. 90 відсотків людей цінами й тарифами поставили на коліна. У цьому житті ми зраджували і нас зраджували, але такого не було, щоб зрадили весь народ.


Віктор БОНДАР, група «Відродження»:
— Із прийняттям бюджету на 2017 рік зроблено добру справу, яка стосується підвищення мінімальної зарплати. Але ми практично урівняли з багатьох напрямів заробітні плати технічного персоналу і висококваліфікованих працівників. Наша партія розробила і внесла законопроект         № 6146, який допомагає цим людям стати трошки вище в забезпеченні заробітною платою. Протягом трьох років уряд скасував чимало різних гарантій та пільг. Наш законопроект № 6063 передбачає відновлення державної підтримки молодим сім’ям і повертає прогресивну систему грошової допомоги при народженні дитини, а також кошти на утримання дітей до трьох років. При народженні першої дитини пропонуємо виплачувати 67750 гривень, другої — 94850 гривень, а третьої та наступних — 135500 гривень. Це стимулюватиме демографічне зростання. Ми також за безплатне харчування в садочках та школах.