Президент Петро Порошенко обговорив з Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та керівниками депутатських фракцій і груп низку кроків, які дадуть змогу стабілізувати ситуацію в країні. У зустрічі також узяв участь прем’єр Володимир Гройсман.


«Нам треба обмінятися думками щодо поточної ситуації, яка склалася в країні і яка виникла в світі у зв’язку з відповідною реакцією Міжнародного валютного фонду, Європейської комісії. Думаю, було б корисно провести відповідні консультації», — сказав Петро Порошенко та висловив сподівання, що зустріч сприятиме стабілізації ситуації. «Переконаний, що на сьогоднішній день є можливості реалізувати той потенціал під час цього сесійного тижня, який дасть нам можливість стабілізувати ситуацію», — сказав він.


Коментуючи після завершення зустрічі зміст розмови, заступник керівника фракції БПП Ірина Луценко повідомила, що представники фракцій та груп обговорювали налагодження кращої співпраці з урядом, наслідки блокади окремих районів Донецької та Луганської областей, а також ситуацію із перенесенням на кінець березня рішення про виділення чергового траншу МВФ. «Ми домовилися, що меморандум МВФ буде оголошено тільки-но його підпишуть. Також ми проаналізували наслідки блокади», — сказала вона.


Під час консультацій із представниками фракцій та груп також ішлося про обрання нових членів Центральної виборчої комісії та переформатування складу Рахункової палати України. «Домовилися про перенесення на четвер голосування щодо кандидатур до Рахункової палати та відбувся широкий діалог стосовно кандидатур на членів ЦВК», — зазначила І. Луценко.