За один день до голови Луганської облдержадміністрації Володимира Пристюка звернулися три різні громадські структури, вимагаючи здати їм повноваження керівника області.

На екстреному засіданні громадської ради при облдержадміністрації, що відбувалося в рамках регіонального Форуму інститутів громадськості, голова ОДА Володимир Пристюк розповів, якими він бачить свої завдання в нинішній період. Насамперед це безперебійна робота промислових підприємств і всіх систем життєзабезпечення населення регіону, а також громадський порядок. Володимир Пристюк акцентував увагу на тому, що має намір працювати доти, доки не вийде відповідне розпорядження в. о. Президента України Олександра Турчинова про призначення нового керівника області. Тільки цій людині Володимир Пристюк віддасть свої повноваження. «А якщо ні, то, — підкреслив він, — це буде незаконна передача влади».

Однак сьогодні до нього звертаються представники різних громадських структур, породжених євромайданом, з вимогою негайно піти у відставку та передати їм повноваження керівника області. Протягом одного дня окремо один від одного це вимагали представники Народної ради Луганського майдану, громадської ради народної довіри та ВГО «Громадська рада». До того ж між ними не було жодної узгодженості в діях. Понад те, на засіданні громадської ради, куди прибули представники громадських структур, вони влаштували між собою розбірку. Як заявив заступник голови правління ВГО «Громадська рада» Володимир Сумський, котрий прибув з Києва, жодна з луганських організацій, що претендує прийняти повноваження голови облдержадміністрації, офіційно ніде не зареєстрована, тому нелегітимна. Право робити такі заяви може тільки ВГО «Громадська рада».

Того дня голова громадської організації «Луганці» Сергій Коваленко оголосив: «26 лютого 2014 року в Луганську на зборах представників громад міст Луганська, Лисичанська, Краснодона, Свердловська, Первомайська, Алчевська була створена тіньова Луганська обласна адміністрація», яка обрала його головою. З цього випливає, що «повноваження голови ОДА» — у Сергія Коваленка. Копію рішення зборів новоспечений лідер має намір направити в. о. Президента України Турчинову та голові облдержадміністрації Володимиру Пристюку.

Луганськ.