Футбол. Наші читачі вже знайомі з думками українських футболістів щодо шансів сторін у матчі відбірного циклу до ЧС-2018 Хорватія — Україна в Загребі 24 березня. Тепер пропонуємо погляд з хорватського боку.

Даніель Субашич, воротар «Монако» (Франція):

— Ми втратили кількох ключових гравців, але травми переслідують нашу збірну від самого початку відбору. Втім, у нас відмінний склад. Важливо, що всі інші футболісти здорові. Постараємося показати все, на що здатні. У нас немає одного лідера на полі. Але важливо, що ми перемагаємо командою, тому потрібно бути злагодженим колективом на полі. Тоді підвищується ймовірність того, що хтось себе виявить.

Після тривалої перерви, пов’язаної із дискваліфікацією стадіону, ми гратимемо у присутності своїх уболівальників. Я сподіваюся, що матч проти України завершиться добре і ми заробимо три очки.

Матей Мітрович, оборонець «Бешикташа» (Туреччина):

— Для нас матч із Україною — найважливіший у відбірному турнірі до чемпіонату світу. Так, травма Чорлуки послабить нашу команду. Він — лідер на полі. Але, сподіваюся, наставники знайдуть вихід із цієї складної ситуації. Ми всі відпрацюємо за наших партнерів.

Так, на щастя, Шевченко вже тренер, а не нападник! У нього гарна команда, тому я не дивуюся відмінним результатам збірної України. Щоправда, і без Шевченка в суперника є серйозні виконавці: Коноплянка, Ярмоленко та інші. Нам варто бути напоготові!

Марко Рог, півоборонець «Наполі» (Італія):

— Зустріч у п’ятницю буде дуже важливою. Думаю, що збірна Хорватія краща за команду України, але ми повинні показати це на полі. Вірю, що ми досягнемо гарного результату й зробимо великий крок на шляху до ЧС-2018.

Андрій Крамарич, нападник «Гоффенгайма» (Німеччина):

— Травми наших оборонців Чорлуки й Врсалько? Я знаю, як важко потрапляти в такі ситуації. Всі прагнуть якнайшвидшого їх відновлення.

Ми усвідомлюємо, що Україна — гарна команда. Я свого часу захоплювався Шевченком і його грою. Це буде важкий і цікавий матч, і ми сподіваємося, що повний стадіон допоможе нам у боротьбі за поїздку на світову першість.

Потрібно добре підготуватися, тому що українці можуть створити нам проблеми, але, вважаю, ми кращі за них.

Анте Чачич, тренер збірної Хорватії:

— Нині українці перебувають у відмінному стані. Команда Шевченка йде поки що без поразок. У них чудові фланги й дуже компактна група оборони. Українські футболісти заслуговують на велику повагу. Тому мені потрібен час, щоб визначитися з орієнтовним складом на цей матч...

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.