Депутати фракції Радикальної партії внесли до парламенту законопроект № 6217, яким пропонується підвищити мінімальну заробітну плату до 5000 гривень із жовтня 2017 року. А з травня Ляшко та його колеги вимагають підняти мінімальні пенсії.

 

Олег Ляшко переконаний, що без радикального підвищення зарплат і пенсій неможливо побудувати сильну економіку.

Фото Османа КАРІМОВА.


«В Україні істотно викривлена структура цін на чинники виробництва. За європейських цін на сировину, енергоносії та засоби виробництва вартість праці (заробітна плата) в Україні істотно занижена. Це означає фактичне репресування людського капіталу в Україні, яке спричиняє масову еміграцію, системну депопуляцію, деградацію соціального капіталу та, як наслідок, підрив суверенної демократії в Україні», — пояснив необхідність ухвалення законопроекту один із співавторів, заступник лідера Радикальної партії Віктор Галасюк.


Сам Олег Ляшко переконаний: щоб подолати бідність та зупинити потік еміграції українців, влада повинна радикально підвищувати зарплати і пенсії.


«Ви прирекли людей на бідність — виплачуєте копійчані зарплати, а потім саджаєте народ на голку соціальних послуг, субсидій та дотацій. Не потрібні людям ваші наркоманські дози. Дайте людям нормальну роботу та зарплату, а також підтримку національного виробника», — наголосив Ляшко, звертаючись до керівництва держави.


Він додав, що Радикальна партія розробила Антикризовий план дій із порятунку країни, завдяки якому в бюджеті з’являться кошти для підвищення зарплат і пенсій українцям.


«Ви побираєтеся по всьому світу, принижуючи українську націю. В обмін на кредити МВФ ви піднімаєте пенсійний вік, продаєте землю, вносите кандидатури іноземців наглядачами над Україною. Потрібно не побиратися, а заробляти. Для цього треба міняти економічну політику, давати людям дешеві кредити та створювати умови для роботи українцям», — зазначив Ляшко, звертаючись до влади.


Лідер опозиційної фракції вважає, що тільки за умови підтримки національного виробника держава зможе вийти з кризи.


«Президент Порошенко має лобіювати по закордонах не свої цукерки «Рошен», не продавати «Турбоатом» і українську землю, а відстоювати інтереси українського виробника. Кожен українець повинен мати можливість продавати свою продукцію на зовнішні ринки. Для цього ми відстояли прийняття в парламенті законопроекту про створення експортно-кредитного агентства, щоб в Україну прийшла валюта, а українці мали роботу та зарплату», — підсумував народний депутат.


Раніше Ляшко поставив умову уряду Гройсмана: якщо з 1 травня не буде піднято мінімальні пенсії — Радикальна партія ініціюватиме відставку Кабміну.


«Якщо ви не внесете цей законопроект, фракція Радикальної партії ініціюватиме відповідно до Конституції відставку уряду, тому що перетворювати людей на жебраків ми вам не дамо. насамперед потрібно збільшити пенсії для людей, які отримують менш як тисячу гривень, так звані соціальні пенсії, а також осучаснити пенсії людей, які мають по 30—40 років стажу», — підкреслив народний депутат.