«Рукотворно створеним абсурдом» назвав ситуацію навколо ПАТ «Рівнеазот» – одного з головних підприємств Рівненщини – міський голова Рівного Володимир Хомко. І з ним солідарні депутати Рівненських міської та обласної рад, які вважають неприпустимим обмеження постачання газу до нього. Згадані ради через Звернення намагаються донести свою позицію до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана й аргументами переконати главу Уряду втрутитись у ситуацію, щоб не допустити зупинки цього підприємства.

 

Володимир Хомко навів такі аргументи: через зупинку «Рівнеазоту» бюджет Рівного втратить за рік близько 60 мільйонів, а держава – до півмільярда гривень. Без роботи і зарплати можуть залишитися майже три тисячі працівників заводу.

 

Та найголовніший негативний наслідок ймовірної зупинки заводу – екологічний. Рівному зупинка «Рівнеазоту» може створити проблему із фекальними стоками, адже левову частину з їх очистки бере на себе саме це підприємство. На екстреному засідання міського штабу з надзвичайних ситуацій, де розглянуто ситуацію навколо «Рівнеазоту», йшлося про те, що в разі зупинки підприємства у Рівному змушені будуть наполовину зменшити подачу води до осель городян, інакше міські очисні споруди не справляться із стоками. Це, звичайно ж, викличе невдоволення людей і створить соціальну напругу. Члени штабу звернулись до «Львівтрансгазу» з вимогою забезпечити подачу газу «Рівнеазоту», необхідного для забезпечення роботи очисних споруд підприємства.

 

Олександра ЮРКОВА.

 

Рівне.

 

Голос України