Футбол. Перед матчем відбору до ЧС-2018 проти збірної України хорвати готують безпрецедентні заходи безпеки.

Приймаюча сторона очікує можливих провокацій з боку місцевих фанатів, які вимагають відставки керівництва Федерації футболу Хорватії.

А вболівальників можуть не пропустити на стадіон через оригінальну причину. Перед зустріччю власники квитків мають бути готові до того, що їм запропонують пройти тест на вживання спиртних напоїв. Якщо рівень алкоголю в крові перевищуватиме 0,5 проміле, то на арену такий глядач не потрапить.

***

Як повідомлялося раніше, на трибунах очікується майже дві тисячі українських уболівальників. До речі, вони уклали зі своїми хорватськими колегами мирову угоду. Якщо це справді так, то це, зрозуміло, позитивне рішення.

***

Наша команда ще в середу ввечері на автобусі прибула до Загреба з Австрії, де протягом п’яти днів проводила підготовчий збір. Розмістилися українські футболісти в готелі «Westіn», розташованому в центрі столиці Хорватії.

***

— Ми постаралися попрацювати з максимальною користю, — сказав тренер збірної України Андрій Шевченко. — Хлопці отримали вдосталь інформації, було багато теорії і насичених тренувань. Що могли, те ми й зробили, хоча завжди хочеться більшого. Залишилося навести останні штрихи, остаточно визначитися зі складом.

На щастя, всі гравці нині здорові. Кілька тренувань через застуду пропустив Руслан Малиновський, а Микола Морозюк і Тарас Степаненко пропустили лише день.

Кращого суперника, ніж Хорватія, для того щоб перевірити команду, не знайти. Результат для нас дуже важливий, але для мене велике значення має і сама гра. Ми зрозуміємо, чи здатні витримувати ритм у боротьбі з класним суперником, протиставити йому ту структуру гри, яку демонстрували восени.

***

Учора відбулися традиційні передматчеві заходи. Андрій Шевченко зустрічався з журналістами. А його підопічні провели тренування на полі стадіону «Максимір», де сьогодні, власне, і відбудеться поєдинок Хорватія — Україна. Початок о 21:45 (за київським часом). Трансляцію наживу вестимуть телеканали «Україна» та «Футбол-1».

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.