«Укрпошта» впроваджуватиме нові тарифи поетапно: з 1 липня — на 50 відсотків від запланованого раніше підвищення вартості на приймання та доставку видань, а з 1 січня 2018 року — підвищення тарифів у повному обсязі до рівня, запланованого у відповідному наказі Мінінфраструктури. Про це домовилися під час наради у віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка за участю міністра інфраструктури Володимира Омеляна, представників Національної спілки журналістів України, деяких загальнодержавних газет, ПАТ «Укрпошта», Держкомтелерадіо.


«Керівництво ПАТ «Укрпошта» продемонструвало розуміння специфіки друкованих ЗМІ та пішло на компроміс, який полягає в поетапному запровадженні тарифів», — відзначив в. о. голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.


В «Укрпошті» вважають, що зміни тарифів на доставку газет дасть змогу провести передплатну кампанію на друге півріччя 2017/2018 рр. з максимальною ефективністю і для видавців, і для ПАТ «Укрпошта».


До кінця цього тижня ПАТ «Укрпошта» та видавці погодять кінцеву редакцію проекту наказу Мінінфраструктури про тарифи, громадське обговорення якого завершується 3 квітня 2017 року.