Греко-римська боротьба. У Києві презентували елітну прем’єр-лігу, до якої щорічно вноситимуть кращих спортсменів за підсумками року.

Першими членами прем’єр-ліги стали: призери чемпіонату світу-2015 Армен Варданян, Дмитро Тимченко й Олександр Чернецький, бронзовий призер чемпіонату Європи-2016 Дмитро Цимбалюк, а також чинний чемпіон світу і Європи, срібний медаліст Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Жан Беленюк. Усі вони одержали ексклюзивні персні.

Нагорода — це перстень, виготовлений із чистого срібла. З одного боку зображено спортсмена-переможця. Прообразом зображення стала світлина одного з найтитулованіших українських борців — дворазового олімпійського чемпіона Олександра Колчинського, яку зроблено після переможної фінальної сутички киянина на Олімпіаді-1980. На верхньому боці персня зображено сутичку атлетів, коли один із них намагається здобути чисту перемогу на туше. Із внутрішнього боку виконано гравірування з прізвищем атлета, котрого нагороджують, і порядковим номером персня.

Отримуючи перстень, Жан Беленюк відзначив, що кожна перемога — це заслуга не тільки спортсмена, а й тренерського штабу, який з ним працює. Особливу подяку чемпіон висловив президенту національної федерації Олегу Кравченку.

Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.