Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов у четвер зустрівся з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом (на знімку).

Під час зустрічі Сторони обговорили поточну політичну ситуацію в Україні.

Голова Верховної Ради наголосив: нині головним завданням є відновлення владної вертикалі в Україні. Він назвав нинішній день «історичним для країни», зазначивши, що сьогодні було затверджено новий склад уряду та створено коаліцію депутатських фракцій і груп під назвою «Європейський вибір».

Керівник парламенту підкреслив, що затвердження уряду стало серйозним кроком у напрямі стабілізації влади та ситуації у суспільстві.

О. Турчинов висловив побажання, щоб Кабінет Міністрів запрацював у найкоротші терміни, визначивши основними завданнями новоствореного уряду відновлення економіки, банківського сектору та повернення довіри населення до влади.

Голова Верховної Ради також заявив, що зараз потрібно «відновити кроки на шляху до євроінтеграції, які були безпідставно скасовані». У цій ситуації, зазначив він, для нас є важливою підтримка країн Євросоюзу. На думку О. Турчинова, першим серйозним рішенням з боку країн— членів ЄС могло б стати скасування візового режиму для громадян України. «Це було б серйозним сигналом, що Україну чекають і допоможуть», — сказав він.

Л. Лінкявічус привітав Голову Верховної Ради з призначенням нового уряду і запевнив у підтримці з боку Литви європейських прагнень України. «Бажаю, щоб у вас усе вийшло», — сказав він.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.