Лише за минулий рік СБУ попередила 10 терактів, затримала 56 учасників терористичних і диверсійно-розвідувальних груп, викрила 15 спроб закласти вибухові пристрої, затримала 46 осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних та екстремістських організацій, з яких 15 перебували у міжнародному розшуку по лінії Інтерполу. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди 25-ї річниці створення Служби безпеки України.

«Довіра до СБУ та партнерство СБУ із спецслужбами країн — наших партнерів уже розвинулися до рівня спільних операцій за межами території України. Наша спецслужба навчилася і розуміти задуми ворога, і діяти асиметрично. Загалом  перейшла до системної роботи», — додав він.

«Діалектика гібридної війни вимагає від вас нових форм протидії агресору. Окрему небезпеку становлять спроби Кремля завдати «удару в спину», зсередини ослабити нашу державу, позбавити її волі і здатності для подальшого розвитку. Очікую від Служби протидії розвідувально-підривній та диверсійній діяльності спецслужб Російської Федерації, вжиття активних контррозвідувальних заходів у рамках стримування її агресії», — підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що серед завдань СБУ — боротьба з тероризмом, вжиття системних заходів із блокування терористичних загроз, недопущення посягань на територіальну цілісність і незалежність України.

Петро Порошенко повідомив, що Рада національної безпеки та оборони незабаром розгляне Концепцію реформування Служби безпеки України з урахуванням відповідного досвіду та найкращих практик країн—членів Євросоюзу і НАТО.

Глава держави подякував кожному співробітнику, усьому колективу Служби, її Голові Василю Грицаку за високий професіоналізм, патріотизм, відданість справі і міцне бойове братерство. Президент також вручив працівникам Служби безпеки високі державні нагороди та присвоїв чергові звання.