Минулої ночі на території заповідника у Рокитнівському районі Рівненщини бійці оперштабу з протидії незаконному видобутку бурштину вилучили самохідну установку на базі автомобіля «ГАЗ 66», яку використовували незаконні старателі. У цьому ж таки районі між селами Єльне та Більськ правоохоронці виявили автомобіль, яким 37-річний житель Більська перевозив мотопомпу, 11 пожежних рукавів та інше знаряддя для незаконного видобутку бурштину.

 

По одній залишеній мотопомпі з приладдям було вилучено у 53-ому квадраті Єльнівського лісництва Рокитнівського та в лісовому масиві поблизу села Ждань Зарічненського районів.

 

А у місті Сарни працівники роти поліції особливого призначення в автомобілі «VOLKSVAGEN TRANSPORTER» жителя Житомирської області виявили мотопомпу та пожежний рукав.

 

Крім того, у селі Ясинець Дубровицького району працівники оперативного штабу зупинили автомобіль «ВАЗ 2121» жителя села Висоцьк – у салоні була мотопомпа й обладнання для видобутку «сонячного каміння». Ще одну мотопомпу та автомобіль «УАЗ» поліцейські затримали на автодорозі поблизу Володимирця.

 

Про це «ГУ» повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

 

Голос України