Учора відбулося перше засідання новообраного Кабінету Міністрів. Глава уряду Арсеній Яценюк закликав членів Кабміну до жорсткої економії. А також доручив Міністерству фінансів оцінити реальну ситуацію в економіці України.
«Ситуація критична, прошу вас організувати роботу міністерства та оцінити реальний стан справ в економіці та бюджеті для того, щоб ми мали уявлення, яка бюджетна діра і як ми будемо виходити з кризової ситуації», — зазначив Прем’єр-міністр, звертаючись до профільного міністра О. Шлапака.
Водночас сам міністр фінансів ще до початку засідання зауважив, що найближчим часом буде проведено секвестр державного бюджету (скорочення витрат при виконанні окремих статей або всього кошторису). «Я переконаний, що це треба зробити, і наполягатиму, щоб це було зроблено якомога швидше. Треба прийняти реальний бюджет, хоч яким би він болісним не був. Ми зробимо бюджет на реальних макропоказниках, на реальній дохідній базі і запропонуємо парламенту, щоб він з нами розділив відповідальність за реальний стан речей в нашій державі», — сказав він.