За малюнок «Ціна життя  в дрібницях» (на знімку) друге місце у категорії 1114 років журі присудило Ангеліні Стасюк, яка навчається в комунальному закладі «Рівненський обласний ліцей».

 

У підсумковому етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» було представлено близько 75 робіт дітей від 6 до 18 років з різних областей України. Роботи розподілені на три вікові групи – молодша (переможці: Ірина Мошинець з м. Ізюм Харківської обл., Дарія Куляєва із смт. Голованівськ Кіровоградської обл., Назар Чорномор з Кривого Рогу); середня (Сандра Соломка з Ужгорода, Ангеліна Стасюк з Рівного, Роланд Струк з Тернополя); старша (Ольга Нєсвєт із с. Братське Миколаївської обл., Владислав Бессонов з Маріуполя, Анастасія Бичковська із Запоріжжя).

 

Загалом у цьогорічному конкурсі взяло участь більше 12 тисяч дітей, які представили свої роботи у різній тематиці в галузі охорони праці. Діти намалювали представників різних професій, батьків, своє бачення дотримання правил безпеки на роботі, чи в повсякденному житті.

 

«Коли дитина бере участь у такому конкурсі, в неї вже свідомо чи підсвідомо закладається розуміння важливості дотримання правил з охорони праці, що в майбутньому обов’язково впливатиме на спосіб життя, поведінку на роботі. Такий конкурс народжує маленьких агентів з охорони праці», – вважає організатор конкурсу Дмитро Матвійчук.

 

Про це «ГУ» повідомили в Управлінні Держпраці у Рівненській області.