Стартував черговий відбір у рамках пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Урочистості з цієї нагоди відбулися в аеропорту «Бориспіль» за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Загалом після кількох етапів тестувань виберуть 800 кращих кандидатів, які нестимуть службу в реформованих органах та підрозділах Державної прикордонної служби України. Очікується, що цей проект дасть змогу викорінити корупцію та створити ефективні пункти перетину кордону. Партнерами проекту виступили Посольство США в Україні та Міжнародна організація з міграції.

 

Голова ДПСУ Віктор Назаренко, міністр МВС Арсен Аваков, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, Посол США в Україні Марі Йованович.

 

Подати заявку на участь у конкурсі може кожен охочий. Для цього потрібно заповнити анкету в електронному вигляді. Обов’язкова умова для претендентів — згода на перевірку на поліграфі («детекторі брехні»). Сертифікат на відповідне обладнання вручила голові Державної прикордонної служби Віктору Назаренку Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович.

«Однією зі складових проекту є не лише перевірка професійних та фізичних якостей, ІQ-рівня, а й перевірка на доброчесність. Пройшла відповідне навчання і група фахівців, яка проводитиме тестування», — зазначив голова прикордонної служби.

За підсумками чергового етапу оберуть нових співробітників двох підрозділів: Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та Мостиського прикордонного загону, персонал яких виконує завдання в аеропорту «Бориспіль», на залізничній станції Київ-Пасажирський та пункті пропуску «Краковець» на кордоні з Польщею. Передбачається, що 60 відсотків нових облич становитиме цивільна молодь. Новачкам обіцяють грошове забезпечення в розмірі щонайменше 9 тисяч гривень на місяць.

Ліна КУЩ.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

 

Більше фото тут — www.golos.com.ua