Лідер Радикальної партії Олег Ляшко побував на допиті у прокуратурі АР Крим, яка знаходиться у Києві, та дав покази у справі про державну зраду народного депутата Андрія Артеменка. Після цього головний радикал обговорив із прокурором півострова питання розслідування злочинів російських окупантів у Криму.

«Переконаний, Артеменко був завербований агентурою ФСБ. А оприлюднений ним «мирний план», а точніше план по розчленуванню України, написаний в Москві, куди Артеменко їздить безперешкодно, як свій», — зазначив політик. Олег Ляшко вважає, що правоохоронні органи повинні відстежувати та жорстко реагувати на поїздки народних депутатів до країни-агресора.

«Народні депутати їздять до Москви, а СБУ про це не знає. Якби я поїхав до Москви, це була би поїздка в один кінець із зупинкою в Лефортово, а Артеменко, Бойко, Льовочкін, Савченко та інші їздять туди, і ніхто їх не в’яже, і не саджає. Для мене відповідь очевидна — або вони працюють на Кремль, або вони пряма агентура ФСБ», — припускає лідер Радикальної партії.

За словами Ляшка, після допиту він мав розмову з прокурором АР Крим. Обговорили, зокрема, питання розслідування злочинів російських окупантів на півострові.

«Говорили про те, як створити блокаду, щоб ніякі інвестори, ніякі компанії не приходили на півострів в обхід України. На жаль, Кримом два роки у нас ніхто не займався, бо вся увага була прикута до Донбасу. Я переконаний, що треба займатися і Кримом, і Донбасом», — зауважив народний депутат.

Ляшко вважає, що потрібно жорстко боротися зі зрадниками в Україні. Передусім із тими, хто перебуває при владі, але служить кільком державам.

«Ми наполягаємо на тому, щоб парламент негайно ухвалив наш закон про заборону подвійного громадянства, щоб можна було позбавляти мандатів депутатів з двома паспортами, а також звільняти з посад міністрів, військовослужбовців, суддів, прокурорів, які служать кільком державам. Коли в них є по кілька паспортів — це загроза для національної безпеки України», — підсумував Ляшко.

Уляна ДВОРАКОВСЬКА.