Президентові України П. О. Порошенку, Голові Верховної Ради України А. В. Парубію, Прем'єр-міністрові України В. Б. Гройсману, народним депутатам України

Звернення Форуму громадських організацій

Минуло три роки від завершення Революції Гідності, три роки тому відійшли у вічність Герої Небесної Сотні. Красиві, безстрашні, вони гинули з надією, що на нашу святу землю прийде свобода, гідність і справедливість, а зло буде покаране.  Проте й нині доносяться зі сходу страшні звістки: загинув на Донбасі, був учасником Революції Гідності.., загинув на Світлодарській дузі, активіст Євромайдану.., загинув під Авдіївкою, сотник Майдану... І далі йдуть від нас найкращі. Поки наші герої стікають кров’ю в окопах, у бруді і холоді стримують хижу орду, а їхні вбивці, кримінально-олігархічна зграя Януковича, сидять не в тюрмі, а в парламенті, відпочивають на заморських курортах, збільшують свої статки.

Відчувши свою безкарність, останнім часом ці злочинці різко активізували антиукраїнську діяльність. Володіючи потужним медіаресурсом, очолили п’яту колону, російську агентуру і відкрили внутрішній фронт. Із екранів майже всіх телевізорів ганьблять наших Героїв, нашу державу. Брудним потоком брехні й дезінформації заливають країну з наміром знову ошукати українців, кинути їх у вир розбрату, взаємопоборювання, нацьковують один на одного, сіють паніку. Намагаються психологічно знищити здатність українців до опору, нав’язують руйнівне переконання, що головний ворог не Росія, не вони, українофоби, винуватці усіх наших бід, а українська влада. Організовують провокативні протестні акції, закликають до збройного повстання. Мета — розвал України.

Вони не тільки вбивали патріотів, а й планомірно, цілеспрямовано руйнували країну. З перших днів захоплення влади, з ухваленням у 2010 році харківських угод, якими дозволено мати в Криму російські війська, це злочинне угрупування свідомо вело країну в московське ярмо. Після Майдану регіонали, розчищаючи шлях російській окупації, залишили нам страшну Руїну: знищили українську економіку, тотально пограбували країну (в бюджеті після них залишилося лише близько ста тисяч грн.), кинули українців у глибоку боргову яму, цілковито зруйнували армію, розпродали озброєння. Силові структури, як і армія, потрапили під повний контроль російських спецслужб. До неймовірних масштабів зросла корупція. Внаслідок окупації частини української території держава втратила п’яту частину свого економічного потенціалу. Україна опинилася на межі цілковитого соціально-економічного і політичного краху. Шлях до анексії країни був очищений. І тоді регіонали відверто закликали російські війська в Україну.

Нам довелося в умовах війни практично з нуля відбудовувати державний апарат, піднімати з дна економіку, формувати армію, силові структури, налагодити виробництво зброї тощо. Тільки неймовірними спільними зусиллями українського народу, волонтерів, добровольців із Майдану вдалося зупинити російський збройний наступ на Сході України і поступово виходити з глибокої кризи.

А ми й досі не можемо покарати цих убивць, зрадників, грабіжників. Увага зосереджена лише на виконавцях, на беркутівцях, які безпосередньо стріляли в Героїв Небесної Сотні. Та ніхто не карає замовників, організаторів і співучасників вбивств, творців цієї кримінальної диктатури, що насамперед винна у смерті людей на Майдані і в АТО. І тут не треба роками вести слідство, як це відбувається нині. Адже, згідно зі ст. 27, ч. 1.3 чинного Кримінального кодексу України, організатори і співучасники злочинів також підлягають суворому покаранню. Є відповідні статті і в Кримінальному кодексі щодо державних зрадників (ст.111), щодо тих, хто розкрадав державне майно, хто фінансував вбивць.

На Нюрнберзькому процесі судили високопосадовців Рейху, хоч вони особисто не вбивали людей. А слідство і суд були швидкими, декілька місяців.

А в нас СБУ, Генпрокуратура, Міністерство інформаційної політики три роки демонструють надмірну толерантність до злочинців. Їх бездіяльність тільки заохочує колишніх регіоналів, п’яту колону Москви. Непокаране зло множиться. У результаті катастрофічно поглиблюється внутрішня дестабілізація, що може призвести до розколу країни і втрати Незалежності. Саме цього прагне Путін. На жаль, під вплив антидержавної істерії потрапила і частина демократичних сил. Замість зміцнювати обороноздатність країни, консолідувати народ для відсічі ворогу, окремі політики спрямовують свої зусилля і час на публічні чвари, поборювання один одного, паплюження держави, популістське критиканство. Це знесилює країну.

Вимагаємо від силових структур, народних депутатів:

1. Негайно зняти недоторканність із народних депутатів — колишніх регіоналів — та порушити проти них кримінальні справи і судити: як організаторів і замовників масових розстрілів на Майдані; як державних зрадників; як розкрадачів народного майна, депутатів: Бойка, Вілкула, Льовочкіна, Шуфрича, Скорика, Рабиновича, Мураєва та інших прислужників Кремля. Цим ще й обезголовимо п’яту колону Москви і зруйнуємо кланово-олігархічну систему.

2. Ухвалити закон про спецконфіскацію награбованого регіоналами народного майна. Не допускати подальше перебування на державній службі, на керівних посадах членів проросійських партій, діячів колишнього злочинного режиму.

3. Позбавити депутатських мандатів усіх, хто має подвійне громадянство.

4. Заборонити телепередачі з участю представників п’ятої колони, одіозних політиків, які підозрюються у зв’язках із російськими спецслужбами і ведуть ворожу пропаганду. Це передусім стосується відверто проросійських телеканалів «Інтер», «New One», медіахолдингу «Вести». Закликаємо українців блокувати ці ЗМІ.

5. Не допускати в час війни будь-яке протистояння, конфлікти в суспільстві, які можуть знову привести до влади вбивць Небесної Сотні.

У цей драматичний для України і всього світу час, перед страшною загрозою ординської навали, усі українські патріоти повинні відкинути другорядні непорозуміння, припинити міжусобиці і об’єднатися для рішучої і потужної відсічі ворогу як зовнішньому, так і внутрішньому. Очистившись від промосковської скверни, катів Небесної Сотні, разом втілимо у життя високі ідеали, за які вмирали українці на Майдані і гинуть далі на війні. Це найкраще вшанування пам’яті Героїв, запорука збереження української держави.

Нині нашим гаслом має стати клич: «Єдність і перемога!». І будемо гідні великих українців — Героїв Небесної Сотні».

Форум громадських організацій (ХІІІ зібрання):

ЛОО Всеукраїнської Ліги Українських Жінок, Всеукраїнське братство ветеранів національно-визвольної боротьби, Союз українок, Конгрес української інтелігенції Львівщини, ЛОО Товариства політв'язнів і репресованих, ЛОВВ об'єднання ветеранів, Ліга творчої інтелігенції Львівщини, ЛКО Асоціації Українських правників, Суспільно-культурне товариство «Надсяння», ЛО Національної спілки письменників України, Крайове товариство «Рідна школа», ЛО Спілка архітекторів України, ЛОО ВЖТ ім.О.Теліги, ГО «Магдебурзьке право», ГО «Знесіння», ГО «Інститут національної пам'яті», ГО «Вічна Україна», Організація українських націоналістів, Суспільно-культурне товариство «Любачівщина», Суспільно-культурне товариство «Лемківщина», Суспільно-культурне товариство «Холмщина», ТОВ «Тернопільщина», ГО «Жіночий вибір України», Галицьке об'єднання «Просвіта», Спілка дизайнерів, Олімпійська академія, ГО «Ідея нації», ГО «Європейська Галичина», ГО «Асоціація видавців», Обласна профспілка «Прикарпаття».

 

Львів.