Заступника голови наглядової ради ПАТ «Кіровоградграніт» Всеволода Мошнягула (на знімку) знають на Кіровоградщині як відповідальну, авторитетну та енергійну людину, з активною життєвою позицією, працьовиту й натхненну. Його двічі обирали депутатом Кіровоградської обласної ради. Це підтверджується і рядками з листів першого заступника міністра культури С. Фоменко та голови Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України С. Власенка.

«Шановний Всеволоде Васильовичу! ...Дякуємо Вам за громадянську позицію та небайдужість до питань державотворення, а також за творчі напрацювання!».

«...Висловлюємо Вам щиру вдячність за активну громадянську позицію, небайдужість до процесів, які відбуваються в суспільстві, та за прагнення до вдосконалення вітчизняного законодавства!».

Всеволод Васильович має понад 50 років трудового стажу, але продовжує працювати. А обіймаючи відповідальну посаду на одному з провідних підприємств області, відомому далеко за межами області й навіть України, він знаходить час ще й для поезії. Головна тематика — звичайно ж, політична. Як зізнається сам автор, таким чином він намагається висловити свої оцінки соціально-політичних явищ, що відбуваються в Україні.

Один із улюблених творів автора — вірш, присвячений 25-й річниці незалежності України.

Україна, моя Мати...

Україна моя Мати, ненька працьовита,

Як завжди єдина, Богами сповита,

Сама краща в світі до самого краю,

Шлях свій прокладає до земного раю!

Щоб добре всім нам жилося,

будем працювати,

Кращі свої здібності

й серце їй віддавати,

Треба плідно це робити

в злагоді та мирі,

Цінувати життя, людську гідність

та наміри щирі!

А як лиха година поверне до хати,

Станемо стіною, бо покличе Мати,

І візьмемо зброю при сухих патронах,

Розіб’ємо ворогів прямо

на кордонах!

Виховаєм молодь, юне покоління,

Навчимо порядності

та святого вміння,

Очистимо оселю від погані й пилу,

Прославимо в віках Україну милу!

Петро МЕЛЬНИК.