Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Віталій Сташук.
«Це відповідь на послідовну державницьку позицію «НФ» і активну міжнародну діяльність Арсенія Яценюка. Але у такий спосіб завдати шкоди його репутації на Заході їм навряд чи вдасться. Яценюк має теплі відносини з багатьма західними лідерами і, впевнений, продовжить перемовини задля зміцнення й розширення антипутінської коаліції у світі», — сказав він.
Також Віталій Сташук додав, що порушена в Росії кримінальна справа демонструє реальний вплив Яценюка та його внесок у зміцнення української державності.
«Нинішні й подальші рішення російської «карально-правоохоронної» системи — це продовження шизофренічної московської пропаганди про «участь» Яценюка в чеченській війні. Це звичайний шантаж з боку РФ і помста за енергетичну незалежність, зміцнення нашого оборонного сектору, економічні санкції та переслідування Росії в міжнародних судах», — сказав він.
Депутат зазначив, що «Народний фронт» й надалі продовжить послідовну політику системної протидії державі-агресору та її п’ятій колоні в Україні, повідомили в прес-службі народного депутата.