Учора Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман здійснив робочу поїздку до Житомирської області. Почав він її з підприємства «Євроголд Індастріз ЛТД», яке вже 13 років працює у Житомирі на території колишнього заводу хімволокна. Воно є яскравим прикладом того, що в Україну вигідно вкладати інвестиції. Підприємство входить до числа світових лідерів із виготовлення товарів побутового вжитку — прасувальних дощок, сушарок, розкладних драбин. 85 відсотків продукції йде на експорт. Працює тут понад тисячу осіб.

Було обговорено інвестиційні проекти нових підприємств з іноземними інвестиціями. Прем’єр-міністр підтримав ідею розширення співпраці виробничників із закладами професійно-технічної освіти. Якщо ми будемо вчити дітей окремо, а реальний сектор буде окремо, вони ніколи не зустрінуться, сказав він, зазначивши, що не може бути так, що молода людина отримує освіту в ПТУ, а потім приходить на виробництво, дивиться на обладнання і питає: «Що це?»

Прем’єр-міністр оглянув поточний ремонт автомобільної дороги Р-18 Житомир — Попільня — Сквира — Володарка — Ставище. Як повідомив в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Житомирській області Валентин Волощук, цю трасу регіонального значення почали ремонтувати торік, а закінчити намічають до кінця нинішнього року. Глава уряду особливу увагу звернув на якість доріг. Він запевнив, що заплановані на цей рік ремонтні роботи будуть профінансовані повністю. 15 мільярдів гривень уже виділено, буде стільки ж.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Житомирська область.