Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська провела особисті виїзні прийоми громадян Луганщини. Зокрема, вона побувала в Кремінському та Біловодському районах і зустрілася з вимушеними переселенцями. У Біловодську Валерія Лутковська поспілкувалась з 25 громадянами, серед яких були 23 внутрішньо переміщені особи та двоє учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Під час прийому обговорювалися проблемні питання, які виникають у цієї категорії громадян, зокрема, забезпечення житлом, внесення змін до законодавства України з питань внутрішньо переміщених осіб, надання путівки в санаторно-курортний заклад, отримання матеріальної допомоги, поліпшення соціально-побутових умов, організація дистанційного навчання дітей-переселенців тощо.

Після особистого прийому Валерія Лутковська провела зустріч із керівниками району, Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Луганської області, управління соціального захисту населення райдержадміністрації та філії обласного управління АТ «Ощадбанк», робота яких безпосередньо пов’язана з наданням послуг. З усіма керівниками вдалось знайти порозуміння. Аналогічний особистий виїзний прийом Валерія Лутковська провела у Кремінській райдержадміністрації.

Павло ВОРОНЦОВ.

Луганська область.