Влада Панами відмовила екс-голові Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владиславу Каськіву в статусі політичного біженця.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник Генпрокурора України Євгеній Єнін. «Це ще не фінал, але значний крок уперед», — додав він.

Нагадаємо, що в Україні Каськіву інкримінують розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, що призвело до тяжких наслідків. Також його підозрюють у підробці документів. У березні 2016 року екс-голову Держагентства було оголошено у розшук. Очільник МВС України Арсен Аваков заявляв, що Каськів підозрюється в розкраданні коштів у сумі майже два мільярди гривень, виділених з державного бюджету України.

Підозрюваного затримали за запитом Інтерполу в Панамі під час спецоперації у вересні 2016 року. Тоді заступник Генпрокурора Євгеній Єнін заявив, що Каськів намагався втекти з Панами на Кубу, а також до Коста-Ріки. Однак незабаром екс-чиновник вийшов з-під варти під заставу й нині перебуває під домашнім арештом. Раніше в ГПУ повідомляли, що роботу з екстрадиції Каськіва було припинено до завершення розгляду панамською стороною його клопотання про надання політичного притулку. І йому в такому відмовили...

Влад СЕМЕНЧУК.