Футбол. Бюро ради ФІФА вирішило, як буде розподілено місця на чемпіонаті світу після розширення турніру до 48 команд (планується 2026 рік). Рекомендовано надати Європі 16 прямих путівок на ЧС, Африці — 9, Азії — 8, зоні КОНКАКАФ і Південній Америці — по 6, Океанії — 1.
Збірна країни-господарки турніру автоматично потрапляє до фінальної частини. Отримана нею путівка вилучатиметься з квоти конфедерації, до якої вона входить.
Дві путівки, що залишилися, планують розігрувати в плей-оф за участю шести команд. До когорти виборювачів увійдуть по одному представнику від кожної конфедерації, крім УЄФА, і ще одна збірна з тієї конфедерації, до якої входить країна-господарка.
Дві з шести команд отримають статус сіяних з огляду на позицію в рейтингу ФІФА. Ці дві збірні відразу потраплять до другого раунду плей-оф. Чотири команди, які не отримали статус сіяних, зіграють за право пробитися до другого раунду і там зустрітися з сіяними, щоб визначити володарів двох путівок. Плей-оф відбуватиметься на території країни-господарки як тестовий турнір.
Якщо чемпіонат світу відбуватиметься у двох чи більше країнах, то рішення про автоматичне надання путівок збірним цих держав ухвалюватиме рада ФІФА.
Рекомендації, висунуті бюро ради ФІФА, мають схвалити на засіданні ради ФІФА, яке відбудеться 9 травня в столиці Бахрейну Манамі.