Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка зустрівся зі студентами Університету банківської справи (на знімку). Сучасні мультимедійні технології дали можливість долучити до аудиторії в Києві, де проводилася ця зустріч, ще й всі три навчально-наукові інститути Університету банківської справи у Львові, Харкові та Черкасах.


Сергій Рибалка розповів студентам, що народився у звичайній дніпропетровській родині та що його батьки працювали на заводі. За його словами, мріяв здобути юридичну освіту, але в його родини не було для цього достатніх фінансових можливостей, тож після школи вступив до Національної металургійної академії. Проте згодом Сергій Рибалка все-таки здійснив свою мрію та здобув юридичну освіту в Національному університеті внутрішніх справ.
Поділився зі студентами сокровенним, що «в свої студентські роки був змушений багато працювати і менше часу в мене залишалося на навчання. Про це тепер надзвичайно шкодую. Але вчитися і розвиватися потрібно все життя, тому я продовжую це робити й зараз. Це невід’ємна умова успіху будь-якої людини», — сказав народний депутат.
Парламентарій також розказав, що іще в студентські роки його дуже захоплювала громадська діяльність та про те, як він переміг на виборах до Дніпропетровської міської ради, ставши у 21 рік наймолодшим депутатом. Далі була активна бізнес-діяльність. «Ще до обрання до парламенту я працював в успішній компанії, яку ми побудували з нуля до рівня потужної корпорації, яка експортує свою продукцію до 25 країн», — зазначив голова фінансового комітету та висловив думку, що молоді люди мають системно і цілеспрямовано працювати над реалізацією власної мети, оскільки без щоденної плідної роботи неможливо досягти успіху в будь-якій сфері життя.

 


Враховуючи інтерес студентів до роботи фінансового комітету парламенту, Сергій Рибалка розповів їм про напрацювання та законодавчі ініціативи. При цьому молодь ставила досить професійні запитання щодо діяльності голови Нацбанку, підготовки законопроекту про фінансових омбудсменів та про запровадження санкцій щодо російських банків. Розповідаючи про підготовку концепції законопроекту щодо створення інституту фінансового омбудсмена, Сергій Рибалка нагадав, що очолюваний ним фінансовий комітет ще рік тому звертався до секретаря Ради національної безпеки і оборони з проханням створити систему дієвого контролю усіх потоків, транзакцій та всіх валютних операцій, які проходять через російські банки. При цьому він висловив переконання, що таку систему контролю потрібно було створювати ще кілька років тому.
За словами голови комітету, він отримав «неймовірний заряд позитиву від спілкування з молоддю» та планує продовжити такі зустрічі зі студентами з різних куточків України. Зокрема, найближчим часом він хоче завітати до Дніпропетровського державного університету.
«Покладаю великі надії на наше молоде покоління і вірю, що талановита молодь успішно розвиватиме нашу державу після отримання вищої освіти. Лише спільними зусиллями ми зможемо змінити наше майбутнє», — резюмував Сергій Рибалка.


Леся КІХНО.


Фото надано 
прес-службою депутата.