Відбувся випуск слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України імені Івана Черняховського. Заклад готує професіоналів найвищого рівня.
«Сьогодні саме на вас, випускників університету, весь український народ покладає сподівання як на військових керівників, здатних забезпечити подальше нарощування боєздатності Збройних Сил України», — наголосив Президент Петро Порошенко на церемонії випуску.
Президент повідомив, що минулого тижня затвердив важливий документ оборонного планування — Державну програму розвитку Збройних Сил України на період до 2020 року. «Її виконання сприятиме досягненню нашим військом стандартів та критеріїв, необхідних для набуття членства в НАТО. Саме на вас, майбутніх керівників військових колективів усіх рівнів, покладено відповідальне завдання — впровадження запланованих змін у життя», — зазначив він.
Петро Порошенко зауважив, що війна та російська військова загроза на тривалу перспективу потребують дедалі більшої кількості кваліфікованих кадрів. А досвід боїв, які з честю пройшли Збройні Сили України, відбиваючи російську агресію, доводить, що центральною постаттю у сучасному бою був і залишається підготовлений і добре навчений офіцер-керівник. Саме від його компетентності, професіоналізму та патріотизму залежить результат, залежить наша перемога, залежать життя воїнів (За повідомленням прес-служби Президента України).

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua