Член української збірної, працівник Рівненської АЕС Євген Остапович (на знімку) здобув титул чемпіона Європи з карате - до на VI Балтійській Олімпіаді бойових мистецтв у Ризі (Латвія).

 

Спортивний захід пройшов на семи татамі та об’єднав близько півтисячі спортсменів - представників багатьох видів єдиноборств з 10 країн світу: України, Естонії, Литви, Азербайджану, РФ, Латвії, Японії, Швеції, Алжиру, Італії та Білорусі. Десять вікових груп учасників зібрали юних спортсменів (від 6 років) до ветеранів (старше 60 років) бойових мистецтв.

 

На знімку: українці здобули золото у командному заліку.

 

Одну з команд України на чемпіонаті Європи представляла збірна команда у складі 14 спортсменів від Всеукраїнської федерації карате-до «JKA WF». Серед них і бійці клубу східних єдиноборств «Любарт» міста-супутника РАЕС Вараш - Дмитро Ходаковський із сином Богданом та працівник Рівненської АЕС - інженер (графік) відділу навчально-методичного забезпечення навчально-тренувального центру Євген Остапович.

 

За підсумками змагань в індивідуальних поєдинках представники української збірної вибороли 14 золотих, 6 срібних та 2 бронзові медалі, а також два кубки у командних розділах. Рівненський атомник Євген Остапович завоював бронзу у розділі індивідуальне ката та золото у командному куміте, де в фіналі бійці з Вараша та Луцька перемогли команду з Росії (м. Москва).

 

За словами Євгена Остаповича, у такій конкуренції, яка склалася на Олімпіаді, було дуже престижно показати себе, а тим більше завоювати такі солідні нагороди і трофеї. «Представниками багатьох команд з різних країн світу був в черговий раз відзначений високий рівень підготовки української команди, адже всі чотирнадцять учасників повернулися з нагородами, а десятеро стали чемпіонами Європи, - зазначає атомник. - Спасибі всім, хто стежив за виступами нашої команди та вболівав за нас, а також дякую моїм колегам та адміністрації РАЕС, які підтримали ініціативу моєї участі у чемпіонаті».

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото надане автором.