Футбол. Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. Другий етап. 23-й тур. 1—2 квітня.


Група 1.
«Чорноморець» — «Олімпік». 0:0.
Одеса. «Чорноморець». 4 152 глядачі. Рефері — Березка (Київська область).
«Олександрія» — «Динамо». 1:4. Олександрія. КСК «Ніка». 3 830 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Огіря, 2 — Бєсєдін, 59, Гармаш, 66, Ярмоленко, 84, 90+2 (п).
«Зоря» — «Шахтар». 1:2. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 9 500 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область). Голи: Бонавентуре, 31 — Бланко Лещук, 36, Тайсон, 63. Вилучено Ракицького («Шахтар», 87, два попередження).

Динамівці і волю до перемоги виявили, і клас продемонстрували.  Хоча вони вже на другій хвилині пропустили, і в першому таймі гра у чемпіонів, будемо відвертими, зовсім не клеїлася. А от після перерви з «Динамо» сталися позитивні метаморфози, адже вони мобілізувалися.


Кияни панували на полі і потішили змістовною грою. Не забарилися встановити рівновагу і в підсумку довели справу до великого рахунку. В складі переможців варто відзначити Дениса Гармаша та Андрія Ярмоленка, які цього разу діяли з особливим натхненням і самовіддачею.


Але було б несправедливо не згадати й про Артема Бєсєдіна, котрий зробив дуже вагомий внесок у динамівську звитягу. Він вийшов на заміну в другому таймі, і йому знадобилася лише хвилина(!), щоб зрівняти рахунок.


Тепер в активі 21-річного нападника киян уже шість забитих м’ячів. Добрий результат як для дебютанта. До речі, це третій показник у «Динамо» в нинішньому сезоні: у Жуніора Мораеса — 10 влучень (але, як відомо, взимку його віддали в оренду до китайського клубу «Тяньцзінь Цюаньцзянь»), у Ярмоленка — 7.


***


У Запоріжжі відбулося донбаське дербі. У центральному матчі туру зустрічалися лідер і третя команда чемпіонату. Сподівання вболівальників, які майже повністю заповнили трибуни «Славутич-Арени», виправдалися.


Це було по-справжньому гостре і досить захопливе протистояння, котре завершилося вольовою мінімальною перемогою «гірників».


Група 2.
«Дніпро» — «Зірка». 1:0.
Дніпро. «Дніпро-Арена». 2 872 глядачі. Рефері — Кривоносов (Київ). Гол: Нагієв, 32. Вилучено Кожушка («Дніпро», 87, за відмашку ногою).
«Ворскла» — «Волинь». 2:0. Полтава. Стадіон імені Олексія Бутовського. 1 029 глядачів. Рефері — Пасхал (Херсон). Голи: Шарпар, 34, Хльобас, 62.
«Карпати» — «Сталь». 2:0. Львів. «Арена Львів». 4 217 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Гладкий, 19 (п), 44.

   
Приємно, що не зникла інтрига. Всі матчі відзначалися бойовитістю. Можна порадіти за форварда «Карпат» Олександра Гладкого, котрий поступово і досить успішно нагадує про своє вміння забивати.


Турнірна хроніка


Дзюдо. Тбілісі (Грузія). Етап Гран-прі. Tbіlіsі Grand Prіx 2017. Успішно виступили українські спортсмени, котрі здобули медалі різного ґатунку. Золоту нагороду у вазі до 78 кг отримала Анастасія Турчин.
«Срібло» вибороли Марина Черняк (до 48 кг) і Станіслав Бондаренко (+100 кг). Нарешті, Світлана Ярьомка (+78 кг) здобула бронзову відзнаку.


Боротьба. Сомбатгей (Угорщина). Чемпіонат Європи U-23. Дуже приємно, що українські спортсмени вибороли купу нагород у змаганнях із жіночої та вільної боротьби. Але найбільше тішать золоті медалі Лілії Горішньої (53 кг) і Тетяни Кіт (58 кг).


Срібна нагорода дісталася Ілоні Семків (48 кг). Бронзові відзнаки вибороли Оксана Гергель (60 кг), Василь Михайлов (70 кг), Андрій Яценко (57 кг) і Муразі Мчедлідзе (97 кг).

***


Естафету у вільників прийняли представники греко-римського стилю. І тут українці вибороли нагороди: бронзовими призерами стали Артур Політаєв (71 кг), Андрій Антонюк (80 кг) і Сергій Козуб (66 кг).


Хокей. Чемпіонат УХЛ. Плей-оф. Фінал. Четвертий матч. 2 квітня. «Донбас» (Донецьк) — «Кременчук». 2:1 (0:0, 2:0, 0:1). Рахунок у серії — 3:1.


Наступний матч відбудеться 5 квітня на льоду СК «Айсберг» у Кремечуці (початок зустрічі о 18:45).


Футбол. Перша ліга. 23-й тур. «Миколаїв» — «Полтава». 0:1. «Іллічівець» (Маріуполь) — «Оболонь-Бровар» (Київ). 3:0. «Черкаський Дніпро» — «Інгулець» (Петрове). 0:2. «Нафтовик» (Охтирка) — «Арсенал-Київ». 0:0. «Колос» (Ковалівка) — «Суми». 0:0. «Геліос» (Харків) — «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні). 0:1. «Верес» (Рівне) — «Десна» (Чернігів). 0:2. «Тернопіль» — «Авангард» (Краматорськ). 0:1. «Буковина» (Чернівці) — «Скала» (Стрий). 1:0.


«Іллічівець» — 55 очок, «Десна» — 47, «Верес» — 46, «Колос» — 40, «Нафтовик», «Геліос» — по 38, «Арсенал-Київ», «Авангард» — 34, «Черкаський Дніпро» — 33, «Полтава» — 29, «Оболонь-Бровар» — 27, «Гірник-Спорт» — 25, «Буковина», «Миколаїв» — по 24, «Інгулець» — 23, «Суми» — 21, «Скала» — 17, «Тернопіль» — 11.


Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.