На автошляхах Сумщини вандали та «металісти» масово демонтують відбійники, дорожні знаки, сигнальні стовпчики тощо. Все це здається на брухт або просто викидається.


За підсумками минулого року, завдані шляховикам збитки оцінюються у майже 100 тис. грн., у стільки ж — збитки, вже заподіяні 2017-го. Окрім матеріальних втрат, це призводить до підвищення аварійності на дорогах області.


Шляховики скаржаться на бездіяльність поліції, котра не реагує на такі правопорушення. Вони вже десятки разів зверталися до правоохоронців, але не отримали від них навіть відповідей.


Із кожного по гривні


На Сумщині органи місцевого самоврядування долучаються до ремонту доріг державного значення. Коштами скидаються райони, об’єднані територіальні громади, окремі села і селища. Як повідомляють у відділі інфраструктури облдержадміністрації, найщедріше і найактивніше беруть участь у «толоці» Сумський, Білопільський, Краснопільський, Роменський та Буринський райони. На ремонт доріг державного значення, що пролягають територією Сумщини, планують назбирати не менше 38 млн. грн., тоді на умовах співфінансування області виділять із держбюджету приблизно 400 млн. грн.


Володимир ЧЕРНОВ.


Сумська область.