Президент України Петро Порошенко переконаний, що рішення щодо абонплати на газ має бути призупинено. Про це повідомляє прес-служба глави держави. «Без діалогу з людьми такі рішення не приймаються», — прокоментував П. Порошенко ймовірне запровадження абонплати на газ.


«Дія зазначеної постанови має бути призупинена! Звертаюся до уряду та НКРЕКП знайти узгоджене рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів та розповсюдження субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує», — зазначив глава держави.


Як відомо, 28 березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, встановила для населення і промислових споживачів тарифи за користування приєднаними газорозподільчими потужностями та транспортування газу. Відповідний тариф буде вилучений з чинної ціни на газ для населення, яка, відповідно до рішення Кабінету Міністрів, становить 6879 грн. за 1 тис. кубометрів (без ПДВ). Новий тариф сплачуватиметься щомісячно, окремо від оплати газу як товару. Це неабияк збурило споживачів чи не в усіх областях.