Влада має спиратися на власних платників податків, роботодавців, підприємців, промисловців, тих, хто створює робочі місця і наповнює державну скарбницю. Таке переконання висловив голова Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк під час урочистостей з нагоди 25-річчя Українського союзу промисловців і підприємців.


Він зауважив, що весь період діяльності цієї найбільшої ділової організації країни тісно переплетений з історією нашої держави, її економічними здобутками та стратегіями майбутнього розвитку. Реформаторські законодавчі ініціативи, розбудова громадянського суспільства, співпраця з Єврокомісією та Європарламентом, захист національних виробників, інвесторів, нарощування експорту — це основні напрями діяльності організації. Глава комітету нагадав, що завдання УСПП полягають не тільки в захисті інтересів організацій—учасників об’єднання, а й у розробці економічної політики, що сприяє реалізації національних інтересів і розширенню національного «поля гри» для вітчизняних та зарубіжних інвесторів.


«УСПП та інші провідні бізнес-асоціації мають ставати співархітекторами нової економічної та монетарної державної політики — без цього не відбудеться економічний ренесанс України», — зазначив Віктор Галасюк. Він наголосив, що робота таких організацій може сприяти і відновленню суверенної демократії. «Влада має спиратися на власних платників податків, роботодавців, підприємців, промисловців, а не на закордонних кредиторів, які виставляють свої умови, — сказав парламентарій. — Народ має диктувати свої умови».


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.