Нещодавно призначений на посаду голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов, як свідчить його е-декларація за 2016 рік, виявився небідною людиною: його дохід cтановить 23 мільйони гривень.


Більшу частину цієї суми він виручив, продавши свою частку в компанії «Укрмінерал» офшорній BPB Holdіngs (зареєстрована в американському штаті Делавер). Ще 2,4 мільйона гривень — це відсотки за внеском в «Ощадбанку». Зарплата майбутнього очільника Одеської ОДА, що займав тоді посаду директора поліграфкомбінату «Україна», становила 724 тисячі гривень, а це приблизно 60 тисяч гривень на місяць. Дружина Степанова Наталя отримала дохід у розмірі 1,3 мільйона гривень.


На банківських рахунках і готівкою в голови ОДА зберігається 910 тисяч доларів США, 103 тисячі євро й майже 11 мільйонів гривень.


Усе житло родини записано на Н. Степанову. Їй належить квартира в Києві (341 кв. м), паркувальне місце там само й однокімнатна квартира в окупованому Донецьку (23,3 кв. м.) 


Пересувається голова ОДА на Range Rover 2014 року, його дружина — на Lexus GX460 2013 року.


Також М. Степанов задекларував елітні годинники Rolex, Breguet, Pіaget, його дружина — годинники Breguet, Rolex, Gіrard-Perregaux, шість одиниць дорогоцінних виробів від Cartіer, Mauboussіn і Van Cleef & Arpels, дві шуби Marco&Vanoll і Loro Pіana.


А ще керівник Одеської області заплатив державі 3 мільйони 600 тисяч гривень податків.

Одеса.