Футбол. Сьогодні чотири українські клуби проведуть матчі у відповідь 1/16 Ліги Європи.
Дніпропетровський «Дніпро» після домашньої перемоги над «Тоттенгемом» (1:0) зіграє в Лондоні. Для ефективнішої підготовки до зустрічі команда вирушила на міні-збір в Іспанію.
Ще минулої суботи дніпряни взяли курс на Малагу, а звідти знайомим маршрутом дісталися Марбельї. У складі делегації: воротарі — Денис Бойко, Ян Лаштувка, Денис Шеліхов; оборонці — Ондржей Мазух, Євген Чеберячко, Іван Стрінич, Дуглас, Артем Федецький; півоборонці — Джаба Канкава, Денис Кулаков, Джуліано, Євген Коноплянка, Олександр Кобахідзе, Бруно Гама, Євген Шахов, Руслан Ротань, Сергій Політило; нападники — Нікола Калинич, Євген Селезньов, Роман Зозуля, Матеус.
А вчора дніпропетровці здійснили переліт з Іспанії до столиці Великої Британії. Сьогодні на стадіоні «Вайт Гарт Лейн» вони поміряються силами зі «шпорами». Початок зустрічі о 22:05 (за київським часом, телетрансляція на 2+2). Рефері поєдинку — Антоні Готьє (Франція).
Одеський «Чорноморець» розійшовся миром (0:0) на своєму полі з французьким «Олімпіком». Те, що «моряки» не пропустили, дає їм певні шанси, щоб досягти кінцевої мети. А заради цього команда сумлінно готувалася вдома. Як розповів тренер одеситів Роман Григорчук, практично всі його підопічні здорові. Лише воротар Безотосний мав невелике ушкодження, тому й не грав у першому поєдинку.
Швидше за все, у стартовому складі на поле стадіону «Стад Жерлан» вийдуть ті самі футболісти, що починали поєдинок в Одесі тиждень тому: Паст, Зубейко, Бергер, Фонтанелло, Сантана, К. Ковальчук, Бобко, Матос, Гай, Дже Джедже, Антонов.
Початок матчу в Ліоні о 22:05. Його судитиме Александр Ставрєв (Македонія). Трансляція на каналі Футбол-1.
«Шахтар», як відомо, зіграв уничію перший матч у Пльзені (Чехія) — 1:1. І тепер вдома, немає сумніву, докладе максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат. Очікується велика кількість глядачів (початок зустрічі на «Донбас-Арені» о 20:00). Організатори збираються навіть включити інфрачервоний підігрів на трибунах. Отже, вболівальникам буде комфортно. Та головне, щоб «Шахтар» переміг, у крайньому випадку зіграв унічию — 0:0.
Рефері зустрічі — Пол ван Букель, (Нідерланди). Трансляція на каналі Футбол-2.
Найскладніша ситуація — у «Динамо». Кияни змушені були проводити домашній матч в Нікосії (Кіпр). Підопічні Олега Блохіна, на жаль, поступилися (0:2). І надолужити згаяне можна лише за збігу найсприятливіших обставин.
Ще минулої суботи динамівці вирушили до Іспанії, де готувалися протягом останніх днів. Сьогодні вони вже у Валенсії, мешкають у готелі «Westіn». Учора до них приєдналася команда журналістів. Їхнє місце дислокації — готель «NH Center».
У складі киян: воротарі — Олександр Рибка, Максим Коваль; оборонці — Євген Макаренко, Євген Хачериді, Александар Драгович, Данило Сілва, Домагой Віда, Євген Селін; півоборонці — Олег Гусєв, Мігел Велозу, Лукман Аруна, Денис Гармаш, Юнес Беланда, Джермейн Ленс, Роман Безус, Сергій Сидорчук, Огнен Вукоєвич, Андрій Цуріков; нападники — Браун Ідейє, Артем Кравець, Андрій Ярмоленко, Дьємерсі Мбокані.
Напередодні відбулися прес-конференції тренерів. «Динамо» провело тренування на полі стадіону «Месталья». Окрім Олександра Шовковського, у нас всі готові до бою. Є певні проблеми і в суперника. Скажімо, півоборонець Гаві Фуего пропустить сьогоднішній матч. Він травмувався на останніх хвилинах зустрічі іспанського чемпіонату з «Гранадою» (2:1).
Поєдинок розпочнеться о 22:05 (канал 1+1). Його доручено рефері Денізу Ійтекіну (Німеччина). Погода у Валенсії чудова — сонячно і тепло. От якби ще й гра нашої команди була на рівні.
 
Євген Селезньов — ударна сила «Дніпра».


Так грали на Кіпрі «Динамо» і «Валенсія». А як буде сьогодні?
Фото Андрія ЛУКАЦЬКОГО та ФК «Дніпро».