Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість (ПДВ). Тепер кожен підприємець може в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі перебуває його платіж.

Нагадаємо, у кінці 2016 року було ухвалено антикорупційний Закон № 1797, одним з найважливіших вимог цього документа є запуск електронного реєстру відшкодування ПДВ. Експерти визнають, що нині ця непрозора система є однією з найбільших проблем в адмініструванні податків.

Новий реєстр, що запущено днями, працюватиме так: усю вхідну інформацію формуватиме і заноситиме Державна фіскальна служба на підставі заявок бізнесу. Після цього на узгодження суми відводиться не більш як 30 днів (у передбачених законом випадках — 60). Відшкодування відбуватиметься автоматично на наступний день після закінчення цього строку.

Раніше ПДВ відшкодовували в останні п’ять днів місяця. Тепер повертатимуть податок на додану вартість у будь-який день місяця після узгодження суми, тому бізнес зможе краще планувати свою діяльність та отримає додаткові оборотні кошти, інформує прес-служба Міністерства фінансів.