Легка атлетика. У Досі (Катар) 5 травня стартує новий сезон найпрестижнішої міжнародної комерційної серії стартів «Діамантова ліга». Першого післяолімпійського року змагання відбуватимуться за новою схемою.


Вони відбудуться за принципом чемпіонату світу: кваліфікаційні етапи та фінали. Раніше переможця визначали за сумою очок, набраних на всіх етапах включно з фіналами, і незалежно від того, перемогли атлети у фіналах чи ні.


Переможці кожної з дисциплін у фіналі отримають звання чемпіонів «Діамантової ліги», по 50 000 американських доларів і спеціальну нагороду у вигляді діаманта.


Цього року очки на кожному етапі отримуватимуть по вісім перших атлетів у кожній з дисциплін. За перше місце спортсменам нараховуватимуть по вісім очок, за друге — по сім і так далі. Після завершення 12 кваліфікаційних етапів найкращих 7, 8 чи 12 атлетів (залежно від дисципліни) запросять на фінальні змагання.


Призові на етапах кваліфікаційної стадії для кожної з дисциплін залишилися такими, як і раніше: від 1 000 до 10 000 доларів. Натомість призові у фіналах зросли і становитимуть від 2 000 до 50 000 доларів.