Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Учора біля приміщення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відбулася волелюдна акція протесту. Її учасники, переважно під прапорами Федерації профспілок України, обурені ймовірним запровадженням тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу. У руках люди тримали плакати, де висловлювали свою незгоду. І хоч напередодні у НКРЕКП після розголосу проблеми і під тиском громадськості, народних депутатів та урядовців повідомили про зупинення свого рішення, профспілки вимагають повного його скасування і притягнення до відповідальності винних.

Вони вважають, що така плата ляже непомірним тягарем на плечі більшості споживачів. Особливо це стосується тих, у кого квартири не обладнані лічильниками голубого палива. А це здебільшого соціально незахищені верстви населення з низьким рівнем доходів, наголошували протестувальники. До того ж абонплату за послуги з розподілу газу держава не субсидіюватиме, а отже, її мають сплачувати всі власним коштом. Тож під час мітингу резонно поставало запитання: на чию користь такі новації, громадян чи олігархів, які є власниками облгазів?


Тим часом комісія вирішила таки відмовитися від запровадження абонплати. Про це після засідання заявив очільник НКРЕКП Дмитро Вовк. Та чи надовго — покаже час.