Днями у столиці у приміщенні Асоціації індустрій Гостинності України відбувся перший туристичний воркшоп. Представники Херсонської, Чернігівської, Черкаської і Миколаївської областей продемонстрували туристичним операторам понад сотню нових програм.

«Для нас внутрішній туризм — це пріоритет номер один. Ми вже сформували багато цікавих турів, зараз активно працюємо над інфраструктурою», — зазначила заступник голови — керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова.

Окрім історичних та релігійних пам’яток, учасники воркшопу розповідали про цікавинки галузі, які набирають все більшої популярності. Серед таких нестандартних варіантів відпочинку — військовий туризм, де охочі можуть спробувати себе за кермом танка та постріляти з вогнепальної зброї. А спраглих доторкнутися до культури рідного краю запрошують тематичні села, які познайомлять туристів із місцевими традиціями та колоритом.

«У регіонів немає можливості заявити про свої туристичні принади на всеукраїнському рівні і привернути до себе увагу, а українці не знають, яку красу можна побачити у власній країні. Виходить замкнене інформаційне коло, яке ми усіма зусиллями прагнемо розірвати», — розповіла керівник редакційного відділу Асоціації індустрій Гостинності України Світлана Прядко і додала, що подібні заходи планують провести з представниками усіх областей. За її словами, у період кризи внутрішній туризм набуває особливої актуальності, адже це відносно недорогий і цікавий варіант відпочинку.

Олена ЮХИМЧУК.