У понеділок, перед засіданням погоджувальної ради в парламенті, народні депутати від фракції Радикальної партії прибули на засідання Нацкомісії з питань регулювання ринку енергетики і змусили її керівництво скасувати абонплату за користування газовими мережами, яка була запроваджена з 1 квітня.

 


Виступаючи перед керівництвом НКРЕКП, Олег Ляшко (на знімку) наголосив:


«Ваше рішення про встановлення абонплати за лічильники дає можливість олігархам покласти собі в кишені щороку 24 мільярди гривень, адже всі знають, що понад 70 відсотків облгазів належить Фірташу, Льовочкіну і Бойку. Тому ми вимагаємо повернути до державної власності газорозподільчі мережі, щоб кошти від користування ними йшли в кишені українців, а не олігархів, які у змові з владою. Також ми вимагаємо скасувати абонплату за лічильники, за якою українці сплачуватимуть за газ набагато більше», — підкреслив політик.


Після виступу Олега Ляшка Нацкомісія ухвалила рішення про скасування абонплати за лічильники. Головний радикал назвав це рішення перемогою, але наголосив, що це лише перший крок до припинення корупції на газовому ринку України. Ляшко та депутати його фракції продовжують наполягати на поверненні під контроль держави газорозподільчих мереж.


«Люди в селах побудували газові мережі здебільшого за свої кошти. Потім ці труби безплатно передали до Облгазів, якими нині безплатно користуються Фірташ та його представники в Україні. Та безплатні газові мережі тільки для олігархів — для українців це занадто дорого коштує», — наголосив парламентарій.


Водночас лідер опозиційної фракції наполягає на зустрічі із Президентом України, щоб озвучити йому вимогу Радикальної партії щодо звільнення всього складу НКРЕКП.


«Люди, які приймають корупційні рішення, мають понести за це відповідальність. Українці не повинні платити за цю корупцію», — підсумував Ляшко.