Необхідно посилювати протидію російській пропаганді у країнах ЄС та Східного партнерства. Про це вчора у Києві заявив глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін під час спільної прес-конференції із представниками «Вишеградської четвірки», а саме очільниками словацького, угорського та чеського МЗС Мирославом Лайчаком, Петером Сійярто та Любомиром Заоралеком. За словами П. Клімкіна, РФ витрачає величезні гроші, створюючи «паралельні реальності». «Але справа в тому, як протистояти російській пропаганді. І це дуже важливо і для всього Східного партнерства», — додав він. Також за результатами переговорів український міністр повідомив, що Україна має намір зміцнити економічне і прикордонне співробітництво зі Словаччиною, Угорщиною та Чехією.


У свою чергу Л. Заоралек зауважив, що Чехія виступає за збереження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських домовленостей та врегулювання ситуації на сході України. Військова загроза, якої зазнає наша держава вже протягом трьох років, як відзначив міністр, є також загрозою для миру і безпеки в Європі. «З часів холодної війни європейська безпека ще не зазнала такої загрози, як зараз», — наголосив глава чеського МЗС.


Мирослав Лайчак відзначив важливість продовження реформ в Україні: «За останні три роки було зроблено більше, ніж за попередні 20 років».


Учора у переговорах у Києві міністрів «Вишеградської четвірки» не брав участі глава МЗС Польщі. Але П. Клімкін зустрінеться з ним сьогодні, адже, як повідомив очільник українського зовнішньополітичного відомства, 12 квітня у Варшаві він візьме участь у засіданні глав МЗС країн «Вишеградської групи» та «Східного партнерства».