Футзал. Євро-2018. Основний раунд відбірного турніру. Група С. Київ. Палац спорту. 11 квітня.


Україна — Хорватія. 2:1. Голи: Білоцерківець, 14, Разуванов, 37 — Єловчич, 12.


Україна: Іваняк — Микола Грицина, Журба, Шотурма, Білоцерківець; Педяш, Коваль, Корсун, Новак; Разуванов, Чепорнюк, Зварич, Михайло Грицина, Ципун (другий воротар). Тренер — Олександр Косенко.


                      В     Н     П        М        О
1. Україна       3     0     0     7 — 3      9
2. Хорватія     2     0     1     11 — 3    6
3. Бельгія       1     0     2     3 — 8      3      
4. Чорногорія 0     0     3     3 — 10    0


Чудова у нас команда. І вболівальники в неї віддані, несамовиті й потужні. Гріх було б у такій унікальній атмосфері підтримки не виграти цей вирішальний поєдинок. Адже в разі поразки довелося б чекати до вересня і в матчах плей-оф пробиватися до Любляни (Словенія), де наступного року відбудеться фінальний турнір чемпіонату Європи.


До завершального матчу в Києві наші й хорвати прийшли з однаковими очковими здобутками — по дві перемоги в активі. Початок очного протистояння для українців був не зовсім вдалим, пропустили першими. Але буквально через дві хвилини встановили рівновагу. А під завісу зустрічі вирвали заслужену перемогу!


Хорвати більше володіли м’ячем. Тому не дуже вірилося в нашу звитягу. Але прийшла щаслива мить — у господарів вийшла блискавична контратака. Коваль зробив передачу на Разуванова, а той миттєво влучно пробив.


Ефектна перемога «Ювентуса» і вибухи в Дортмунді


Футбол. Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перший матч. 11 квітня.


«Ювентус» (Італія, Турин) — «Барселона» (Іспанія). 3:0. Голи: Дібала, 7, 22, К’єлліні, 55.


«Ювентус»: Буффон, Алвес, Бонуччі, К’єлліні, Сандро, П’янич (Бардзальї, 89), Гедіра, Куадрадо (Леміна, 73), Дібала (Рінкон, 81), Манджукич, Ігуаїн. Тренер — Массіміліано Аллегрі.


«Барселона»: тер Стеген, Роберто, Піке, Юмтіті, Матьє (Гомеш, 46), Ракитич, Маскерано, Іньєста, Мессі, Суарес, Неймар. Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Шимон Марчиняк (Польща).


Турин. «Ювентус». 41 092 глядачі. 20 градусів.


«Ювентус» провів майже ідеальний матч, перегравши суперника за всіма статтями. Підопічні Аллегрі, мов злагоджений оркестр, блискуче виконували свої партії. Ніхто з футболістів не фальшивив. Дрібні помарки в обороні, звичайно, траплялися. Особливо в другому таймі, коли оборонці господарів уже трохи втомилися.


Однак власні ворота в недоторканності Буффон зберіг, а це найголовніше напередодні візиту до Іспанії. Стосовно атаки «Ювентус» також був незрівнянний. Він потужно провів перший тайм і завдяки дублю Дібали оформив гарний рахунок. І в другій половині зустрічі господарі діяли впевнено: збільшили перевагу і не пропустили.


«Барселона» знову опинилася у важкому становищі перед домашнім матчем. У поєдинку із французьким клубом ПСЖ на попередньому етапі вона показала, що може ліквідувати будь-яке відставання в рахунку. Але, якщо відверто, то важко віриться у ще один грандіозний порятунок каталонців. Хоча з такими віртуозами в атаці можна все перевернути догори дригом. Тому з нетерпінням чекатимемо зустрічі на «Камп Ноу».


***


Цього дня мав відбутися поєдинок у Дортмунді (Німеччина) між місцевою «Боруссією» і французьким клубом «Монако». Але його перенесли. Причиною стали вибухи бомб поруч із автобусом німецької команди, в результаті яких постраждав оборонець дортмундського клубу Марк Бартра.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.