У середу Голова Верховної Ради України, виконуючий обов’язки Президента України Олександр Турчинов провів телефонну розмову з Головою Ради Міністрів Республіки Польща Дональдом Туском.
Під час розмови сторони обговорили ситуацію, що склалася в Україні.
О. Турчинов повідомив співрозмовнику, що одна з головних проблем, з якою зіткнулася нова влада — практично повна відсутність центральної та місцевої влади в країні.
Водночас, за його словами, вже у четвер нова парламентська більшість сформує уряд народної довіри, «що дасть можливість відновити легітимну владу в регіонах».
Окрім цього, О. Турчинов висловив сподівання, що після формування уряду буде відновлена співпраця з МВФ та іншими міжнародними інституціями, «що сприятиме виходу України з кризи, яку ми отримали в спадщину».
«Наш стратегічний курс — європейська інтеграція, і ми дуже сподіваємось на підтримку Польщі в цьому питанні», — сказав керівник парламенту.
У свою чергу Д. Туск висловив слова підтримки всьому українському народу та наголосив на тому, що польська сторона готова всебічно сприяти Україні на шляху змін та реформ.
«Ми готові надати всебічну підтримку Україні та її народу», — зазначив Голова Ради Міністрів.
Прес-служба Верховної Ради України.