Ювілей 

У Державному архіві в Полтавській області відкрили виставку документів і світлин, присвячених діяльності народного депутата України кількох скликань парламенту Миколи Кульчинського (на знімку), з нагоди його 70-річчя.

 


Друзі, побратими, представники влади та громадськості говорили про ювіляра як про дисидента-шістдесятника, політв’язня, котрого 1969 року засудили за «наклеп на радянську дійсність», одного з фундаторів Народного руху на Полтавщині, багаторічного керівника обласної «Просвіти», публіциста й видавця, автора поетичної збірки. Саме пан Микола, попри шалений спротив міської влади Полтави, став головним натхненником і організатором установлення тут пам’ятника Івану Мазепі, продовжує опікуватися названим ім’ям видатного гетьмана фестивалем мистецтв, зустрічається з молоддю, видає книги.


Подякувавши присутнім за привітання, ювіляр зазначив: найбільшим досягненням вважає те, що «вдалося не зрадити самого себе».


Надалі Микола Георгійович планує більше часу присвятити творчій роботі, зокрема й написанню спогадів. Бо хоче, щоб якомога більше земляків дізналися про першоджерела нашої державності й стали гідними продовжувачами справи її звитяжців.


Полтава.


Фото автора.