Сальто, фляк, рондат, кульбіт, пірует… Всі ці елементи акробатики можна побачити 27 – 29 квітня у Києві, як і відчути шалену енергетику, на відкритому чемпіонаті України серед юнаків та дівчат зі стрибків на акробатичній доріжці та Всеукраїнських змаганнях пам’яті Майстра спорту України Костянтина Венгеля.

Понад 260 юних і талановитих спортсменів із 13 областей України та іноземних держав (Азербайджану, Білорусії) змагатимуться за довільною програмою МСУ (Майстер спорту України), КМСУ (кандидат у Майстри спорту України) дорослих та юнацьких розрядів, повідомили «Голосу України» в Міністерстві молоді та спорту. 

«Подібні змагання проводяться не перший рік. Їхня головна мета - розвиток, та популяризація стрибків на акробатичній доріжці, а також виявлення найсильніших гімнастів – кандидатів до збірної команди України. Крім того такі зустрічі на спортивних майданчиках зміцнюють дружні зв'язки між містами та країнами», – впевнений провідний тренер зі стрибків на батуті та акробатичній доріжці Ярослав Калюжний. Та й обіцяє, що глядачі і вболівальники  отримають незабутні позитивні емоції, спостерігаючи за видовищними, динамічними та неймовірними виступами спортсменів. Не даремно акробатичні елементи захоплюють своєю красою та екстремальністю мільйони людей.

До речі вхід на змагання безкоштовний.