Голова Верховної Ради Олександр Турчинов у вівторок зустрівся з Першим заступником Державного секретаря Державного Департаменту США Вільямом Бернсом (на знімку).

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні. За словами Олександра Турчинова, сьогодні головний пріоритет для парламенту, який, «по суті, залишився єдиним легітимним органом влади в країні», є відновлення виконавчої влади як у центрі, так і на місцях.

«Фактично вся влада сконцентрована тут, у парламенті, але він не може безпосередньо займатись роботою виконавчої влади», — сказав Олександр Турчинов, додавши, що вже в четвер Верховна Рада збирається голосувати за уряд народної довіри.

Керівник парламенту також висловив переконання, що новий уряд відновить курс на європейську інтеграцію, «який був заблокований попередньою владою», та співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

«Ми збираємось здійснювати глибокі реформи економічних, адміністративних та силових структур та поновити судочинство, яке фактично зруйновано вщент», — сказав він.

У свою чергу В. Бернс переказав вітання українському народу від Президента США Барака Обами, Віце-президента Дж. Байдена та Державного секретаря Державного Департаменту США Дж. Керрі.

«Ми захоплюємось українським народом. Ми розуміємо, в яких складних умовах опинилася нині ваша країна. Сподіваємося, що новий уряд одразу поновить співпрацю з МВФ. Ми зробимо все від нас залежне, щоб сприяти цьому», — сказав В. Бернс.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.