У Міжнародному пісенному фестивалі-конкурсі «Золотий птах» для дітей та молоді з особливими потребами, який уже втретє відбувся на Вінниччині, взяли участь представниці Кіровоградського обласного осередку ВГО «Народна академія творчості інвалідів».

Цього року конкурс «Золотий птах» став міжнародним, і його взяла під патронат перша леді держави — Марина Порошенко. А відбувався він за сприяння департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, департаменту культури Вінницької міськради, громадської організації «Центр «Культурна стратегія — ХХІ», ВРЦСМ галереї «Арт-шик» та торговельної марки «RUTA».

У цьогорічному змаганні Кіровоградщину представляли троє дівчат (на знімку). І двоє з них, учасниці молодшої групи Софія Михайленко (м. Кропивницький) та Вероніка Чорна (м. Олександрія), вибороли, відповідно, І та ІІ місця. До того ж Вероніку Чорну, яка вразила журі артистизмом та виконанням пісні «Арлекіно», запросили до Польщі на фестиваль «Чехочинські зустрічі».

Ельміра НЕБЕСНА,
голова КОО ВГО «Народна академія творчості інвалідів».

Фото надано автором.

 

ДОВІДКОВО

Конкурс став міжнародним, тож Вінницька міськрада збільшила премію учасникам проекту. За третє місце (дві номінації) — по 6 тисяч гривень, за друге місце (дві номінації) — по 8, перше місце (дві номінації) — по 12 тисяч. Для переможця, який отримає Гран-прі, — 18 тисяч гривень.